Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bygden, kyrkan och kommunen i samarbete för ökad trygghet

Publicerad 13 augusti 2024
Uppdaterad 13 augusti 2024
Hjärtstartare och personal

Fr. vänster: Per Sandström, stf. rädningschef, Stefan Siljeblad, arbetsledare för kyrkogård samt Fredrik Andersson, trygghetssamordnare

I ett gemensamt initiativ har kommunen, kyrkan och bygdegårdsföreningar beslutat att stärka tryggheten och säkerheten i kommunen genom att utrusta samtliga församlingshem eller därtill knutna fastigheter med hjärtstartare. Dessa hjärtstartare kommer att vara placerade på utsidan av byggnaderna för att öka tillgängligheten för allmänheten.

Ökad tillgänglighet dygnet runt

Genom att placera hjärtstartarna utomhus säkerställs att de är tillgängliga dygnet runt, vilket är avgörande vid akuta hjärtstopp. Hjärtstartarna kommer att finnas i larmade skåp som skyddar dem mot väder och vind samt obehörig åtkomst. Detta initiativ är en del av ett arbete för att skapa en tryggare och säkrare miljö för kommunens invånare.

Livräddande insatser

Hjärtstartare är en viktig del av kedjan som räddar liv vid hjärtstopp. Snabba insatser med hjärt-lungräddning och användning av hjärtstartare inom de första minuterna kan öka överlevnadschanserna markant.

Samarbete för en tryggare framtid

Utplacerandet av hjärtstartarna är ett resultat av ett nära samarbete mellan kommunen, kyrkan och bygdegårdsföreningar. Tillsammans arbetar vi för att skapa en tryggare och säkrare miljö för alla invånare. Genom att placera hjärtstartare på strategiska platser i kommunen hoppas vi kunna rädda fler liv och öka medvetenheten om vikten av snabba insatser vid hjärtstopp.

Registrering i Hjärtstartarregistret

För att ytterligare öka tillgängligheten och medvetenheten kommer hjärtstartarna att registreras i Hjärtstartarregistret. Detta gör det möjligt för allmänheten att enkelt hitta närmaste hjärtstartare via en karta online eller en mobilapp.

Invånarnas säkerhet i fokus

Kommunchef, stf. räddningschef, trygghetssamordnare och arbetsledare för kyrkogård och fastighet uttrycker sin glädje över det nya initiativet:

Vi är mycket stolta över detta samarbete och hoppas att det kommer att bidra till att liv kan räddas. Genom att placera hjärtstartare på utsidan av byggnaderna säkerställer vi att de alltid är tillgängliga när de behövs som mest

Med detta initiativ visar kommunen, kyrkan och bygdegårdsföreningar att de tillsammans kan göra en stor skillnad för invånarnas säkerhet och trygghet.

Hjärtstartarnas placering

För att få mer information om hjärtstartarnas exakta positioner kan du besöka www.hjartstartarregistret.se. Här hittar du en detaljerad karta som visar var alla registrerade hjärtstartare finns placerade. Detta gör det enkelt för dig att snabbt hitta närmaste hjärtstartare vid en nödsituation.

Platser där det finns hjärtstartare i Dals-Eds kommun
Bildkälla: www.hjartstartarregistret.se