Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta surfa på denna webbplats accepterar du cookies.

X

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

OBS! Detta är ett nyhetsarkiv och informationen kan därför vara inaktuell.

Dals-Ed i topp bland Fyrbodals kommuner i företagarenkäten om företagsklimat

Publicerad 23 maj 2024
Uppdaterad 9 juni 2024
Gruppbild

Från vänster: Näringslivsutvecklare Tommy Nerstrand, bygginspektör Björn Jonasson, kommundirektör Jonas Olsson, samhällsvägledare Catharina Johansson, besöksnäringsansvarig Melissa Lazarides, plan- och bygglovsingenjör Elin Andersson, kommunstyrelsens ordförande Andreas Nilsson M, oppositionsråd Pelle Norlin S, VA-chef Carlos Garcia

Tisdag 21 maj kom resultatet från Svenskt Näringslivs årliga enkätundersökning. Vår kommun får jättefina betyg av de lokala företagen som gör att vi ökar från förra årets 3,71 till årets betyg på 4,0 i det sammanfattande omdömet på samtliga enkätfrågor. (Rikssnittet ligger på 3,47)

Vi hamnar på första plats i Fyrbodal tillsammans med Bengtsfors. Glädjande är också att övriga dalslandskommuner förbättrar sina resultat från förra året. Dalsland går framåt!

Resultatet av enkäten utgör grunden i den ranking om företagsklimat som publiceras i september.

Vi är oerhört glada och tacksamma för de betyg vi fått från företagen i Ed men vi tittar samtidigt på de frågor som vi bör förbättra oss på. Att jobba med företagsklimatet är något vi gör tillsammans med företagen och i kommunens verksamheter. Företagen är ju våra kunder och ska bemötas därefter! Nu firar vi resultatet och därefter siktar vi in oss på att bli ännu bättre nästa år, säger Tommy Nerstrand näringslivsutvecklare.
Ett mycket glädjande resultat, ett bra företagsklimat är avgörande för utvecklingen i Dals Ed både vad gäller arbetstillfällen och befolkningstillväxt. Nu skall vi analysera resultatet och se vad vi kan göra för att bli ännu bättre. Vill rikta ett stort tack till våra tjänstemän/kvinnor som gör ett mycket bra arbete med att underlätta för våra företag och vara behjälpliga i allehanda frågor, säger Andreas Nilsson kommunstyrelsens ordförande.
Sammanfattning av enkäten i Fyrbodal (klicka för att läsa mer om hela enkäten)
Alla enkätfrågor för Dals-Eds kommun (klicka för att läsa mer om hela enkäten)